De Behandeling

Er hangt een zware schaduw over het leven en de relaties van rechercheur Nick Cafmeyer. Nick worstelt sinds zijn 9de met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn. Op aanwijzen van Nick is zijn buurman Plettinckx, een zedendelinquent, toen verhoord en weer vrijgelaten. Plettinckx woont na al die jaren nog steeds in dezelfde buurtals Nick en schept er genoegen in om hem te tergen. Het blijft op Nick wegen. De enige vrouw die een knipperlicht-relatie met hem kan aanknopen is zijn chef, de iets oudere Danni. Danni aarzelt om Nick te betrekken bij een nieuwe onrustwekkende zaak: een koppel is 3 dagen vastgehouden door een indringer. Van hun 9-jarig zoontje Robin en de dader ontbreekt elk spoor. Nick neemt de leiding in een adembenemende klopjacht.

‘De Behandeling’ is een psychologische thriller, gebaseerd op het boek ‘The Treatment’ van de bekende schrijfster Mo Hayder. Het boek is herwerkt tot een scenario door Carl Joos. Hij schreef eerder het scenario voor de langspeelfilms ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘Dossier K’. De regie is in handen van Hans Herbots die eerder ‘Windkracht 10’, ‘Het Goddelijke Monster’ en ‘The Spiral’ regisseerde.

België – 2013
Genre: Thriller
Duur: 120′
Regisseur: Hans Herbots (Windkracht 10, Het Goddelijke Monster, The Spiral)
Scenario: Carl Joos (Windkracht 10, Flikken, De Zaak Alzheimer, Dossier K.)
Producent: Eyeworks Film & TV Drama – Peter Bouckaert
Acteurs: Geert Van Rampelberg, Ina Geerts, Johan Van Assche, Laura Verlinden, Roel Swanenberg, Ingrid De Vos, Dominique Van Malder, Michael Vergauwen, Circé Lethem, Brit Van Hoof, Tibo Vandenborre
Release: 29 januari 2014
Website: www.debehandeling.be