Achter de wolken

Caption placed here

Project Info

Client Eyeworks

Project Description

Achter de wolken is een Vlaamse dramafilm uit 2016. Het is de debuutlangspeelfilm van Cecilia Verheyden. De film gaat over een koppel, vertolkt door Jo De Meyere en Chris Lomme, die een liefdesgeschiedenis delen die vijftig jaar eerder begon maar na tien jaar eindigde toen zij met zijn beste vriend trouwde. Veertig jaar later zagen ze elkaar terug en flakkert de passie terug op. Het scenario werd geschreven door Michael De Cock en is een bewerking van zijn theaterstuk.

De art direction van Bart Van Loo werd in 2016 genomineerd voor een Ensor. Producent was Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama. Co-producenten waren Jean-Pierre en Luc Dardenne en ÉÉN, Les Films du Fleuve en SCIO Productions. De film kwam tot stand met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het STAP Programma van Telenet en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.

 

Het verhaal

Emma en Gerard komen elkaar na meer dan 50 jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden opnieuw verliefd. Kan je aanknopen met wat je vijftig jaar eerder achterliet? Het verhaal van een overweldigende laatste liefde, beleefd met de intensiteit van de eerste.

 

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.