Kortfilms strijden tegen elkaar op FFO Night wanneer de bioscopen heropenen

16
jun

Kortfilms strijden tegen elkaar op FFO Night wanneer de bioscopen heropenen

OOSTENDETijdens de eerste FFO Night, die kort na de heropening van de bioscopen zal plaatsvinden, zullen zeven Vlaamse kortfilms strijden in competitie.Leen Belpaeme 11-04-21, 09:19 Laatste update: 11-04-21, 16:02 

Sinds 2018 organiseert Filmfestival Oostende jaarlijks een kortfilmcompetitie. Een exclusieve selectie van korte films, die normaal in première zouden gaan tijdens de eerste wintereditie in januari, maakt deel uit van het nieuwe concept FFO Nights. Dat is het filmfestival, maar gespreid doorheen het jaar. Zo kan het festival van de Vlaamse film de kortfilms alsnog de première bieden die ze verdienen. 

De filmmakers zullen niet enkel de exclusieve première beleven, dankzij partners Amplo, Flow en Camalot maken ze ook kans op tal van prijzen, waaronder 2.500 euro. Bovendien worden de kortfilms ook in het voorprogramma van de langspeelprenten geprogrammeerd. Zo kan iedereen kennismaken met het werk van zowel aanstormend talent als vaste waarden.

Van zodra de bioscopen hun deuren heropenen, maakt het filmfestival de datum van de kortfilmcompetitie en het programma van de eerste FFO Night bekend. De selectie bestaat uit de twee documentaires Over The Top (Justine Capelle) en Les racines de l’eau (Sarah Lederman), de fictiefilms Everything Will Be Fine (Joachim Dejonghe), Orphans Of The City (Bülent Öztürk) en DIEKAT (Michiel Venmans) en de twee animatieprojecten Dry Sea (Bart Bossaert & Yves Bex) en Pilar (Yngwie Boley, J.J. Epping, Diana van Houten).

bron: https://www.hln.be/oostende/kortfilms-strijden-tegen-elkaar-op-ffo-night-wanneer-de-bioscopen-heropenen~ae29081e/

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.